وکیوم فرمینگ

وکیوم ‌فرمینگ و صنایع بسته بندی سرافرازان با مدیریت آقای مهدی دانه‌زن به لطف خداوند از سال 1385 فعالیت خود را در زمینه صنایع بسته‌بندی آغاز نموده و یکی از شرکت‌های برتر و با تجربه در زمینه بسته‌بندی وکیومی می‌باشد.

سرافرازان با استفاده از تجهیزات به‌روز و کارکنان مجرب با افتخار در زمینه بسته بندی وکیوم فرمینگ بصورت بلیستر، استند آرایشی و بهداشتی، استند شیرینی و شکلات، وکیوم لولایی، وکیوم کارتی(پرسی، کشویی و هایفرکانس)، وکیوم اسکین و همچنین تولید جعبه‌های طلقی، فروش فیلم PVC و ساخت دستگاه وکیوم فرمینگ خدمات ارائه می‌نماید.

هدف ما همواره ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان و همکاران بوده و در این راه ثابت و محکم قدم بر میداریم تا رضایت مشتریان و همکاران را جلب نماییم.

وکیوم فرمینگ سرافرازان
وکیوم فرمینگ سرافرازان

صنایع بسته بندی سرافرازان با برند‌های بزرگی نظیر لامیران، ایلیا استیل، دُرج توی و … افتخار همکاری داشته است و تجربه کافی در این زمینه را دارا می‌باشد، امیدواریم بتوانیم با ارائه مشاوره مناسب منتخب شما عزیزان باشیم.

سرافرازان منتخب بهترین ها

درود بر شما به وبسایت سرافرازان خوش آمدید، در ادامه با مفهوم کلی بسته بندی وکیوم فرمینگ و مواردی که در لیست زیر آمده است آشنا خواهید شد، امیدواریم بتوانیم در زمینه بسته بندی محصولات شما کمکی نموده باشیم. با ما همراه باشید.


فهرست محتوا

    وکیوم فرمینگ چیست؟

    وکیوم فرمینگ یا شکل دهی حرارتی خلاء نسخه ساده ای از ترموفرمینگ (شکل دهی حرارتی) می باشد که برای فرم‌دهی به ترموپلاستیک‌ها به کار می‌رود.

    این فرایند توسط دستگاه های اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک وکیوم فرمینگ صورت می گیرد.

    در این فرایند یک ورق پلاستیکی به اندازه ای که انعطاف پذیر شود توسط هیتر دستگاه وکیوم حرارت دهی می‌شود. در مرحله بعد ورق گرم شده روی قالب آلومینیومی قرار می گیرد یا قالب به سمت ورق رفته و به آن میچسبد، بعد با مکش هوا توسط پمپ خلاء هوای موجود بین ورق و قالب خارج می شود تا ورق شکل قالب را به خود بگیرد.

    بعد از شکل و فرم گرفتن قطعه وکیوم، مرحله خنک کاری توسط پیستوله های اتوماتیک یا دستی صورت می‌گیرد، سپس مکش پمپ وکیوم قطع می‌شود و بعد پمپ بصورت برعکس عمل می‌کند یا به اصطلاح عمل “فوت” را انجام می‌دهد تا قطعه وکیومی شکل گرفته از قالب جدا شود.

    این فرایند در صنایع مختلفی از جمله صنعت بسته بندی کاربرد موثر دارد و برای تولید بسته بندی های شفاف وکیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    برای درک موضوع پیشنهاد می‌کنیم فیلم‌های کوتاه زیر را مشاهده نمایید.

    بسته بندی وکیوم فرمینگ چیست؟

    فرایند بسته بندی با استفاده از تکنولوژی وکیوم فرمینگ، یکی از روش های مدرن و پیشرفته در صنعت بسته بندی است. در این فرایند، با استفاده از تکنولوژی فرمینگ وکیوم، قطعات پلاستیکی با شکل دلخواه و بهینه برای بسته بندی محصولات مختلف ساخته می‌شوند.

    این روش بسته‌بندی بسیار پرکاربرد، مقرون به صرفه و دارای ویژگی شفافیت است. این ویژگی به لحاظ زیبایی‌شناسی بسیار جذاب است و به نوعی روشن‌گر روابط روراست بین خریدار و فروشنده است. به این صورت که خریدار در هنگام خرید محصول، محتوای درون بسته بندی را مشاهده و بررسی کرده و سپس تصمیم خود را در مورد خرید می‌گیرد.

    این نوع بسته بندی را می‌توان به سرعت قابل توجهی تولید و به بازار عرضه نمود. بسته بندی وکیوم از نظر کارشناسان و بازاریابان یکی از جذابترین‌ روش‌های بسته بندی می‌باشد که می‌تواند به خوبی نظر خریداران را جلب نماید.

    بنابراین با استفاده از این نوع بسته بندی می‌توانید فروش محصول خود را چندین برابر افزایش دهید.

    در طراحی و تولید بسته بندی وکیوم فرمینگ محدودیتی وجود ندارد و به هر شکل دلخواهی که نیاز مشتریان است می‌توان طراحی و تولید نمود.

    انواع مختلفی از این بسته بندی نظیر کارتی(پرسی و کشویی)، هایفرکانس، بلیستر، تاشو، اسکین و استند وجود دارد، که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارا می‌باشند.

    در بسته بندی وکیوم فرمینگ امکان استفاده از جعبه‌ها و کارت‌های مقوایی با چاپ دلخواه نیز وجود دارد که زیبایی کار را دو چندان می‌کند و همچنین برای افزایش امنیت محصول و کاهش دستکاری محصول، امکان مهر و موم و آب‌بندی‌های مختلف نظیر دوخت حرارتی(هایفرکانس)، پرس حرارتی و … نیز وجود دارد.

    انواع بسته بندی وکیوم فرمینگ

    می‌توان با روش‌های مختلفی قطعات و بسته‌بندی‌های وکیوم فرمینگ را طراحی و تولید کرد. در ادامه، به بررسی این روش‌ها می‌پردازیم.

    کارتی

    بسته بندی وکیوم فرمینگ کارتی از دو قسمت تشکیل می شود، قسمت اول قطعه وکیومی شکل داده شده می باشد که روی کار قرار می گیرد و قسمت دوم یک مقوای معمولا چاپ شده است که زیر قطعه وکیومی یا بین قطعه وکیومی قرار می گیرد.

    این روش پر کاربردترین روش بسته بندی وکیومی است و نیاز به قالب آلومینیومی دارد که قطعه وکیومی شفاف ساخته شود.

    بسته بندی کارتی معمولا برای بسته بندی محصولات مصرفی مانند، لوازم الکترونیکی، لوازم بهداشتی و آرایشی، ابزارآلات و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    در بالای این بسته بندی سوراخی ایجاد می کنند که امکان آویزان کردن در فروشگاه‌ها را نیز داشته باشد.

    بسته بندی وکیوم فرمینگ کارتی
    تصویری از بسته بندی های وکیوم کارتی

    بسته بندی وکیوم فرمینگ کارتی به سه روش سرهم می شود:

    • پرس حرارتی: در این روش ابتدا قطعه وکیوم یا کارت مقوایی به چسب بلیستر آغشته می شود، سپس محصول داخل شابلن و قطعه وکیومی قرار می‌گیرد و کارت مقوایی نیز روی آنها قرار داده می‌شود. در نهایت کل کار روی صفحه پرس حرارتی رفته و به وسیله حرارت و فشار پرس، بسته بندی صورت می گیرد.
    • کشویی: این روش مقداری ساده تر است بصورتی که سه طرف قطعه وکیومی با دستگاه خم، خم می شود، سپس محصول داخل قطعه وکیومی قرار گرفته و در آخر کارت مقوایی بصورت کشویی در داخل قطعه وکیومی قرار می گیرد.
    • هایفرکانس: در این روش محصول و همچنین مقوا بین دو قطعه وکیومی قرار می‌گیرند و سپس دو قطعه وکیومی با دستگاه هایفرکانس به یکدیگر دوخته می‌شوند. این روش مهر و موم بهتری نسبت به روش‌های دیگر را دارا می‌باشد.

    استند داخل جعبه‌ای

    این نوع بسته بندی معمولا داخل جعبه مقوایی قرار می گیرد و برای بسته بندیِ مجموعه‌ای از قطعات استفاده می‌شود و به اصطلاح به آن “وکیوم کف و در” نیز گفته می‌گویند.

    بسته بندی استند جعبه‌ای نیاز به قالب آلومینیومی دارد و معمولا از سه قسمت تشکیل می شود، قطعه وکیومی شکل داده شده، جعبه مقوایی که قطعه وکیومی درون آن قرار بگیرد و درب جعبه مقوایی.

    بسته بندی وکیوم فرمینگ استندی
    تصویری از بسته بندی وکیوم استندی

    استندها معمولا برای بسته بندی محصولاتی مانند شیرینی و بسته بندی شکلات، قطعات و اسباب بازی مورد استفاده قرار می گیرند.

    استند نگهدارنده

    استند نگهدارنده همانطور که از نامش پیداست به عنوان نگهدارنده محصول در داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها عمل می‌کند و بیشتر برای بسته بندی محصولات آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد.

    وکیوم استندی لوازم پزشکی
    استند نگهدارنده سرنگ
    وكيوم فرمینگ لوازم پزشکی
    استند نگهدارنده سرنگ و آمپول

    تاشو یا صدفی

    همانطور که اسمش پیداست این بسته بندی بصورت یک ظرف یک‌تکه شفاف لولادار است که یک طرف محفظه اصلی و طرف دیگر آن درب است.

    بسته بندی وکیوم فرمینگ تاشو
    بسته بندی وکیوم تاشو یا صدفی

    درب و محفظه بسته بندی تاشو در حالت اول به صورت چفت شدن به یکدیگر متصل می شوند و به راحتی قابلیت باز و بسته شدن را دارد و در حالت دوم درب و محفظه با دوخت حرارتی به هم متصل می شوند، در این حالت معمولا شکل ظاهری بسته بندی شبیه به بسته بندی کارتی می‌باشد اما در اصل این بسته بندی تاشو است.

    در این نوع بسته بندی نیز به قالب آلومینیومی نیار است تا قطعه وکیومی لولادار ساخته شود.

    اسکین

    بسته بندی وکیوم فرمینگ اسکین از ورق وکیومی و یک کارت مقوایی که محصول یا مجموعه محصولات روی آن چیده شود تشکیل می‌شود.

    تنها تفاوت این نوع بسته بندی، نحوه شکل دهی به ورق وکیومی است که بدون قالب آلومینیومی صورت میگیرد.

    بسته بندی وکیوم فرمینگ اسکین
    بسته بندی وکیوم اسکین

    در واقع در این نوع بسته بندی برای ساخت قطعه وکیومی به قالب آلومینیومی نیاز نیست، زیرا محصول روی کارت مقوایی چیده میشود، سپس روی دستگاه وکیوم رفته تا ورقِ گرم شده روی آن قرار بگیرد، بعد هوای بین ورق و کارت تخلیه شده تا ورق شکل محصولات چیده شده را بخود بگیرد.

    کاربردهای وکیوم فرمینگ

    وکیوم فرمینگ کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد و ما قصد داریم در وبسایت سرافرازان به کاربردهای این فرایند در زمینه بسته بندی و تولید قطعات کوچک وکیوم فرمینگ بپردازیم.

    صنایع بسته بندی

    در صنعت بسته بندی از این فرایند برای بسته بندی محصولاتی از قبیل، اسباب‌بازی، ابزارآلات، بسته بندی شکلات و شیرینی، میوه، خشکبار، لوازم بهداشتی و آرایشی، وسایل الکترونیکی و … استفاده می‌شود.

    مسلماً یکی از بهترین و مقرون به‌صرفه‌ترین روش‌های بسته بندی محصول، وکیوم فرمینگ است.

    تولید ظروف یکبار مصرف

    عمده ترین کاربرد وکیوم فرمینگ در تولید انواع ظروف یکبار مصرف است. مانند لیوان و بشقاب‌های یکبار مصرف، کاسه‌های یکبار مصرف، ظروف نگهدارنده و …

    صنایع کشاورزی

    در صنعت کشاورزی از این فرایند برای تولید سینی‌های کاشت و گلدان‌های کوچک استفاده می‌شود، در ساخت این قطعات معمولا از جنسی استفاده می‌شود که در برابر اشعه ماورابنفش و نور خورشید مقاوم باشد.

    صنایع پزشکی

    وکیوم فرمینگ در صنایع پزشکی برای تولید ظروف یکبار مصرف اتاق عمل و استندهای یکبار مصرف دندان پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    این فرایند برای بسته بندی برخی داروها و ابزارهای پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. بطور مثال برای بسته بندی سرنگ و آمپول از این نوع بسته بندی می‌توان استفاده نمود.

    مزایای وکیوم فرمینگ

    • شفاف بودن بسته بندی: مهمترین مزیت بسته بندی وکیوم فرمینگ شفاف بودن آن است، شفاف بودن بسته بندی باعث می‌شود محصول درون بسته بندی جلوه خاصی داشته باشد و مشتری قبل از خرید محصول را از لحاظ بصری مشاهده و بررسی نماید و سپس اقدام به خرید کند. این امر باعث افزایش فروش محصول نیز می‌شود.
    • سرعت تولید بالا: سرعت تولید در این فرایند بسیار بالاست و فاصله بین طراحی و محصول نهایی نیز کم است، بنابراین با وکیوم فرمینگ می‌توان با سرعت بالا محصول را بسته بندی و به بازار ارائه نمود.
    • مقرون به صرفه بودن: این فرایند نسبت به سایر روش ها مقرون به صرفه است و در ضمن تجهیزات و دستگاه‌های این نوع بسته بندی نسبت به روش‌های دیگر (مثل تزریق پلاستیک) بسیار ساده‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر می باشند.
    • انعطاف پذیری و دقت: در این فرایند قبل از تولید بسته بندی اقداماتی مانند بررسی، طراحی قالب اولیه، آزمایش و … صورت می‌گیرد و سپس با در نظر گرفتن تمام موارد محصول نهایی تولید می‌شود، بنابراین این فرایند بسیار انعطافپذیر و دقت در این فرایند بسیار بالا و خطا نیز بسیار کم است.
    • بهداشتی بودن: در این فرایند برای تولید ظروف غذا و بسته بندی مواد غذایی امکان استفاده از مواد کاملا بهداشتی وجود دارد.
    • محافظت و جلوگیری از دستکاری محصول: با توجه امکان مهر و موم پیشرفته با دستگاه‌های مخصوص در بسته‌بندی وکیوم فرمینگ، ماندگاری و کیفیت محصول حفظ شده و همچنین دست نخورده به دست مشتریان می‌رسد.

    مراحل وکیوم فرمینگ

    فرایند وکیوم فرمینگ چندین موارد را دربر می‌گیرد، در اینجا به بررسی هر یک از این موارد می‌پردازیم، تا بطور کامل با فرایند وکیوم فرمینگ آشنا شوید.

    موارد اولیه:

    1- بررسی

    ابتدا باید محصولی که می‌خواهیم بسته بندی کنیم را بطور کامل بررسی کنیم تا اندازه ها و نحوه چیدمان محصول درون بسته بندی وکیومی مشخص شود.

    2- انتخاب نوع ورق پلاستیکی وکیوم

    سپس با توجه به نوع محصول باید نوع ورق پلاستیکی انتخاب شود. ویژگی های مختلفی مثل رنگی بودن، شفاف بودن، بهداشتی بودن و میزان مقاومت و ضخامت ورق باید در این مرحله مشخص شود و بر اساس نیاز یکی از ورق های ABS,PET,HP و PVC انتخاب شود.

    فرایند وکیوم فرمینگ
    فرایند اصلی وکیوم فرمینگ

    فرایند اصلی وکیوم فرمینگ:

    1- طراحی و ساخت قالب

    قالب ها معمولا از جنس آلومینیوم هستند و ابتدا با نرم‌افزارهای کامپیوتری بصورت سه‌بعدی طراحی می‌شوند و سپس با دستگاه سی‌ان‌سی یا ریخته‌گری ساخته می‌شوند.

    ساخت قالب یکی مهمترین بخش‌های وکیوم فرمینگ می‌باشد و باید با دقت بالایی صورت پذیرد تا در نهایت قطعه وکیومی با کیفیتی داشته باشیم.

    2- بستن قالب در قالب‌بند

    پس از آماده شدن قالب، قالب آلومینیومی روی قالب‌بند(دستگاه وکیوم) قرار گرفته و محکم بسته می‌شود.

    3- قرار دادن ورق پلاستیکی وکیوم

    ورق‌های وکیوم به دو صورت شیت و رول موجود می‌باشند، با توجه به نوع دستگاه وکیوم فرمینگ ورق مناسب در ورقگیر دستگاه قرار می‌گیرد و محکم بسته می شود تا آماده شکل‌دهی شود.

    4- گرمایش ورق با هیتر

    در این مرحله ورق توسط هیتر به اندازه ای که قابل شکلگیری باشد گرم می‌شود.

    5- نشستن ورق روی قالب

    پس آن که ورق گرم و انعطاف پذیر شد قالب بالا آمده و به ورق می‌چسبد.

    6- مکش هوای بین ورق و قالب

    پس از نشتن ورق روی قالب، پمپ خلاء وکیوم شروع به کار می‌کند و هوای اضافه بین ورق و قالب را با مکش منفی هوا تخلیه می‌کند تا ورق شکل قالب را به خود بگیرد.

    7- خنک سازی و جدا کردن ورق (فوت)

    در اینجا ورق شکل قالب را به خود گرفته و باید ابتدا توسط پیستوله‌های مخصوص خنک شود و سپس مرحله فوت انجام پذیرد.

    به عمل برعکس(دهش) پمپ خلاء وکیوم فوت گفته می‌شود، در واقع وارد کردن هوای خنک بین قالب و ورق را فوت می‌گویند.

    8- برش اضافات قطعه شکل گرفته

    در پایان کناره‌ها و اضافات قطعه وکیومی با دستگاه مخصوص برش داده می‌شود تا قطعه وکیومی ما آماده برای بسته بندی شود.

    9- مونتاژ و بسته بندی

    پس اتمام تولید قطعات بسته بندی در صورت نیاز مراحل بسته بندی و مهر و موم شروع می‌شود تا محصول نهایی ما آماده تحویل به مشتری شود.

    مواد اولیه

    مواد اولیه مورد نیاز در وکیوم فرمینگ به دو دسته تقسیم می شوند، که عبارتند از جنس قالب و جنس ورق پلاستیکی، هر کدام از این موارد شامل چند مورد می‌شوند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

    قالب آلومینیومی وکیوم فرمینگ
    قالب آلومینیومی وکیوم فرمینگ

    جنس قالب

    1- آلومینیومی: معمولا جنس قالب‌های وکیوم فرمینگ آلومینیوم است، زیرا هم در تولید بالا مقاومت زیادی دارند و هم به سرعت گرما را از خود دفع می‌کنند.

    2- چوبی: از قالب های چوبی برای تولید نمونه اولیه قطعه وکیومی استفاده می شود. با تولید نمونه می‌توان قطعه را بررسی کرد و ایرادات آن را گرفت. این قالب ها برای تولید با تعداد بالا مناسب نیستند و مقاومت آنچنانی ندارند.

    جنس ورق پلاستیکی

    ورق های پلاستیکی وکیوم دارای رنگ‌بندی، ضخامت و جنس‌های مختلفی هستند که عبارتند از:

    1- پی وی سی

    • توضیح : PVC یک ترموپلاستیک شفاف و مقاوم در برابر ضربه و حریق است و در ضخامت‌ها و بافت‌های مختلف موجود با قیمت نسبتا کم در دسترس می‌باشد.
    • رطوبت : دارد
    • استحکام: دارای مقاومت و استحکام بالا
    • شکل پذیری: شکل پذیری خوبی دارد
    • رنگ‌ها: موجود در رنگ‌های شفاف و سیاه و سفید
    • کاربردها: مناسب برای تولید قطعات و بسته بندی
    فیلم پی وی سی وکیوم فرمینگ
    فیلم پی وی سی

    2- پت

    • توضیح : PET یک ترموپلاستیک آمورف می‌باشد و به دلیل سهولت در شکل‌گیری محبوب است.
    • رطوبت : دارد
    • استحکام: دارای مقاومت و استحکام خوب
    • شکل پذیری: شکل‌پذیری خوبی دارد
    • رنگ‌ها: موجود در رنگ های شفاف و محدود
    • کاربردها: مناسب برای تولید قطعات بهداشتی و محفظه‌ها

    3- اچ پی

    • توضیح : HP یکی از پرکاربردترین ترموپلاستیک‌های آمورف می‌باشد. شکل‌گیری خوبی دارد و در بافت‌های مختلف در دسترس است. به دلیل مقاومت ضعیف در برابر اشعه ماورا‌بنفش ، برای کاربردهای خارجی مناسب نیست.
    • رطوبت : ندارد
    • استحکام: دارای مقاومت و استحکام خوب
    • شکل پذیری: شکل پذیری خوبی دارد
    • رنگ‌ها: موجود در رنگ‌های شفاف و رنگ‌های مختلف دیگر
    • کاربردها: مناسب برای اقلام ارزان قیمت، بسته بندی و …

    4- ای بی اس

    • توضیح : ABS یک ترموپلاستیک آمورف می‌باشد که سفت و سخت و محکم است. و حاوی لاستیک است که دارای مقاومت خوبی در برابر ضربه و تغییرات آب و هوا دارد. ای بی اس جز ترموپلاستیک‌های محبوب است زیرا در طیف گسترده‌ای از ضخامت‌ها با پوشش و بافت‌های مختلف ارائه می‌شود.
    • رطوبت : دارد
    • استحکام: دارای مقاومت و استحکام خوب
    • شکل پذیری: به خوبی شکل می‌گیرد
    • رنگ ها: رنگ های محدود، سیاه، سفید و خاکستری
    • کاربردها: مناسب برای تولید قطعات بهداشتی و محفظه‌ها

    دستگاه وکیوم فرمینگ

    دستگاه های وکیوم فرمینگ به دو دسته “نیمه اتوماتیک” و ” اتوماتیک” تقسیم می شوند، در ادامه به توضیحات مختصر در این باره توجه نمایید.

    دستگاه نیمه اتوماتیک(نیمه خودکار)

    دستگاه وکیوم فرمینگ نیمه اتوماتیک برای شکلدهی و پردازش مواد پلاستیکی استفاده می‌شود و عملکردی مانند دستگاه وکیوم اتوماتیک دارد با این تفاوت که در این دستگاه دخالت اپراتور بیشتر است.

    ساختار این دستگاه ساده‌تر از دستگاه وکیوم اتوماتیک است و وابستگی بیشتری به اپراتور دارد تا به خوبی عمل کند، در واقع دستگاه ۵۰ درصد کارها را انجام می‌دهد و ۵۰ درصد دیگر را باید اپراتور انجام دهد.

    با توجه سادگی این دستگاه، سرعت کار آن نیز کمتر است و برای تولیدات کم مناسب می‌باشد، همچنین نسبت به دستگاه اتوماتیک قیمت پایین‌تری نیز دارد.

    این دستگاه دارای قالب بند، ورق‌گیر، هیتر دستی و پمپ وکیوم است، معمولا ورق‌های پلاستیکی بصورت شیت در این دستگاه برای شکلدهی استفاده می‌شود و کنترل تمامی این موارد توسط اپراتور دستگاه صورت می‌پذیرد.

    دستگاه اتوماتیک(خودکار)

    دستگاه وکیوم فرمینگ
    دستگاه وکیوم فرمینگ اتوماتیک

    دستگاه وکیوم فرمینگ اتوماتیک دستگاهی است برای شکل دهی به ورق‌های پلاستیکی (pvc-pet-abs)، که می‌توان از آن برای تولید بسته بندی های وکیومی ، قطعات شکل دهی شده و پردازش پلاستیک استفاده نمود.

    این دستگاه دارای بخش ورقگیر است که فیلم یا رول ورق پلاستیکی در آن قرار می‌گیرد، همچنین بخش اصلی دستگاه شامل ورقگیر، قالب‌بند، هیتر، پیستوله‌های خنک کننده و پمپ وکیوم است که فرایند اصلی وکیوم فرمینگ در آن صورت می‌پذیرد.

    دستگاه وکیوم فرمینگ اتوماتیک سرعت و توان بالایی را در تولید قطعات وکیومی دارا می‌باشد، در این دستگاه دخالت اپراتور بسیار کم است.

    این دستگاه از یک طرف با فیلم پلاستیکی شفاف تغزیه می‌شود و بخش اصلی دستگاه که عملیات وکیوم را انجام می‌دهد مجهز به پیستوله‌های خنک کننده و هیتر حرارتی است.

    در بخش انتهایی دستگاه تیغ برش نصب شده است که قطعات شکل گرفته را برش می‌دهد.

    می توان گفت دخالت اپراتور در این دستگاه 20 درصد به 80 درصد است، در واقع 80 درصد کار را دستگاه بصورت اتوماتیک انجام میدهد.

    این دستگاه با سیستم plc کنترل می‌شود.

    صنایع بسته بندی سرافرازان در زمینه طراحی و ساخت دستگاه وکیوم فرمینگ و دستگاه های بسته بندی وکیوم فرمینگ نیز فعالیت دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید لطفا با ما تماس بگیرید

    سوالات متداول

    وکیوم فرمینگ چیست؟

    وکیوم فرمینگ یا شکل‌دهی حرارتی خلاء نسخه ساده‌ای از ترموفرمینگ(شکل‌دهی حرارتی) می باشد. در این فرایند یک ورق پلاستیکی حرارت دهی می‌شود و سپس توسط مکش هوا و قالب شکل دهی می‌شود.

    انواع وکیوم فرمینگ

    قطعات و بسته‌بندی وکیوم فرمینگ را با روش‌های مختلفی می‌توان ساخت که عبارتند از : 1- وکیوم کارتی 2- وکیوم استندی 3- وکیوم تاشو یا صدفی 4- وکیوم اسکین

    کاربردها

    وکیوم فرمینگ کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد که برخی از آن‏‎‎‌ها عبارتند از: 1- صنایع بسته‌بندی 2- تولید ظروف یکبار مصرف 3- صنایع کشاورزی 4- صنایع پزشکی

    مزایا بسته بندی وکیوم

    1- سرعت تولید بالا 2- مقرون بصرفه بودن از لحاظ تجهیزات 3- انعطاف پذیری و دقت بالا 4- بهداشتی بودن 5- شفاف بودن بسته بندی

    فرایند و مراحل وکیوم فرمینگ

    1- بررسی 2- انتخاب نوع ورق پلاستیکی وکیوم 3- طراحی و ساخت قالب 4- بستن قالب در قالب‌بند 5- قرار دادن ورق پلاستیکی وکیوم 6- گرمایش ورق با هیتر 7- نشستن ورق روی قالب 8- مکش هوای بین ورق و قالب 9- خنک سازی و جدا کردن قطعه شکل گرفته 10- برش اضافات قطعه

    مواد اولیه

    مواد اولیه فرایند وکیوم فرمینگ ابتدا یک قالب و سپس ورق پلاستیکی(PVC,PET,HP,ABS) می باشد.

    قالب وکیوم فرمینگ

    قالب لازمه فرایند وکیوم فرمینگ است و توسط دستگاه سی ان سی یا ریخته گری ساخته می شود. و می‌تواند از جنس آلومینیوم و چوب باشد.

    در ادامه چند نمونه محصولات تولید شده توسط وکیوم فرمینگ سرافرازان را مشاهده نمایید.

    آخرین نمونه کارهای وکیوم فرمینگ

    برای مشاهده نمونه کارهای بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

    خانه » وکیوم فرمینگ